flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Доступність маломобільних груп населення до приміщення Дергачівського районного суду Харківської області

01 червня 2018, 11:08

З метою забезпечення рівного  доступу людей з обмеженими потребами до приміщення Дергачівського районного суду Харківської області,  наказом керівника апарату суду визначено відповідальних осіб - судових розпорядників Мартиненко Тетяну Миколаївну та Підгайну Тетяну Олексіївну, яким проведено інструктаж щодо етики поведінки. відповідальною особою суду для надання допомоги та супроводження мало мобільних груп населення.

Вхід до приміщення суду обладнаний, з урахуванням державних будівельних норм, переносним пандусом і кнопкою виклику за адресою:  місто Дергачі, вулиця 1-го Травня, 63. тел. (05763) 3-02-62

Кнопка виклику встановлена зліва від входу до приміщення суду для виклику відповідального працівника суду.

 

 

Інформація для осіб з інвалідністю та інших

маломобільних груп населення

 

Під час призначення справ, стороною в яких є особи з інвалідністю, судом обов'язково враховується потреба розгляду справи  у залах розміщених на першому поверсі, а також є можливість проведення судового засідання у режимі відео-конференції.

На офіційному веб-сайті Дергачівського районного суду Харківської області постійно оновлюється сторінка, на якій розміщена інформація про розклад розгляду судових справ. Також сторони по справі мають змогу отримати  інформацію за допомогою телефону, факсу, e-mail.

Суддів та працівників апарату суду ознайомлено з «Аналізом забезпечення рівного доступу людей з особливими потребами до правосуддя», звернуто увагу на  рекомендаційні правила спілкування із людьми з особливими потребами.   

Вхід до приміщення суду обладнано пандусом, який має поруччя з обох боків. Є кнопка виклику та табличка з відповідною інформацією.

Існує пониження бордюрів в місцях перетину тротуарів з проїжджою частиною.          Територія постійно прибирається від снігу, льоду тощо.

Двері при вході в будівлю 140 см, поріг відповідає нормативам: до 2,5 см.

 

 

 

 

 

Стійки в канцеляріях відсутні. В коридорі на 1 поверсі наявні інформаційні стенди, на яких на висоті 1- 1,5 метри розміщено зразки документів, інформацію про пільги щодо сплати судового збору, наявна інформація про можливості отримання безоплатної правової допомоги.