flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У З А Г А Л Ь Н Е Н Н Я організації роботи Дергачівського районного суду Харківської області про розгляд запитів на отримання публічної інформації /за І півріччя 2021 рік/

15 липня 2021, 09:12

 

       На виконання плану роботи Дергачівського районного суду Харківської області на 2021 рік та постанови колегії територіального управління Державної судової адміністрації України у Харківській області від 06 грудня 2019 року № 1/6 «Про стан роботи зі зверненнями громадян в територіальному управлінні Державної судової адміністрації України у Харківській області та про стан виконання Закону України «Про доступ до публічної інформації» за 2019 рік  Дергачівський районний суду Харківської області проводить аналіз роботи з обліку та контролю за кваліфікованим та об’єктивним розглядом запитів на  отримання  публічної  інформації, усуненню причин, що їх породжують.

      В Дергачівському районному суді Харківської області організована та ведеться робота з розгляду запитів на отримання публічної інформації відповідно до Закону України «Про доступ до публічної інформації».

      На виконання пункту 10 статті 15 Закону України «Про доступ до публічної  інформації»  у Дергачівському районному суді Харківської області проводиться узагальнення роботи із запитами на інформацію.

      За результатами вивчення стану розгляду запитів на отримання публічної інформації у Дергачівському районному суді Харківської області відповідно до чинного Закону України «Про доступ до публічної інформації» встановлено, що за І півріччя 2021 року  до  суду  надійшло 11  інформаційних  запитів,  з  них від громадян  - 7,  від  організацій – 4.

     Протягом аналогічного періоду за І півріччя 2020 року надійшло 19  інформаційних  запитів,  з  них від громадян  - 18,  від  організацій – 1.   

     Запити, подані в порядку Закону України «Про доступ до публічної інформації» як поштою, так і електронним зв’язком, були зареєстровані у відповідному журналі та розглянуті у строк, що не перевищує 5 днів з дня отримання запиту.

     На всі запити було вчасно надано вичерпні відповіді та роз’яснення.

     Відповіді на вказані публічні запити були надані в письмовій формі та направлені  запитувачам  поштою,  а також електронною поштою, якщо про це  зазначалося  в  запиті.

     Переважну більшість становлять запити щодо отримання інформації стосовно стану розгляду справ, щодо суддів (ПІБ, адміністративна посада) та діяльності суду.

    При розгляді запитів особлива увага приділяється забезпеченню об'єктивності, всебічності і своєчасності їх розгляду, недопущення надання необґрунтованих чи неповних відповідей.