flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Для проведення занять зі спеціальної підготовки кандидатів на посаду судді залучені судді Болибок Євген Анатолійович та Нечипоренко Інна Миколаївна.

09 січня 2019, 16:18

Харківським регіональним відділенням Національної школи суддів України в межах підготовки кандидатів на посаду судді заплановані проведення занять в період з 10 січня 2019 року по 28 березня 2019 року.

Для проведення занять зі спеціальної підготовки кандидатів на посаду судді в рамках блоку IV «Кримінальне судочинство та судочинство у справах про адміністративні правопорушення» залучені судді Дергачівського районного суду Харківської області Болибок Євген Анатолійович та Нечипоренко Інна Миколаївна.

Так суддею Болибоком Є.А. будуть проведені тренінги  за наступними темами «Особливі порядки судового розгляду. Кримінальне провадження щодо неповнолітніх»,  «Особливості здійснення судового розгляду щодо злочинів проти життя та здоров’я особи», «Особливості розгляду окремих категорій справ про адміністративні правопорушення: порушення митних правил»

      Судею  Нечипоренко І.М. заплановані тренінги за темою:  «Особливості розгляду окремих категорій справ про адміністративні правопорушення: вчинення домашнього насильства, насильства за ознакою статі, невиконання термінового заборонного припису або неповідомлення про місце свого тимчасового перебування»

За час проведення занять для кандидатів на посаду судді судді сподіваються, що майбутні судді  отримають знання, навички та розуміння соціального контексту, необхідні для розгляду кримінальних проваджень щодо неповнолітніх у тому числі їх психологічних та інтелектуальних відмінностей.

Мета тренерів – отримання кандидатами на посаду судді:

Знань - розумiння та застосування національного законодавства, норм міжнародного права, якi регулюють порядок розгляду кримінальних проваджень щодо неповнолітніх та спрямовані на врахування інтересів неповнолітніх їх реабілітації та перевиховання; порядку виклику неповнолітніх; участь у допиті неповнолiтнього законного представника, педагога, психолога або лікаря; тимчасове видалення неповнолітнього із зали судового засідання; участь у судовому засiданнi представників органу пробації, служби у справах дітей та уповноваженого підрозділу органів Національної поліції; особливості складання досудової доповіді; у кожному окремому випадку з'ясовувати необхідність здійснення судового провадження за участю неповнолітнього в закритому судовому засiданнi як упродовж всього судового провадження, так i окремої його частини.

Умiння та навичок: умiння визначити коло учасників судового провадження, їх права та обов'язки; врахування факторів, якi мають забезпечити розгляд справи протягом розумного строку; уміння прийняти справедливе, законне, обгрунтоване i вмотивоване належним чином рiшення необхiдного й достатнього для виправлення i перевиховання неповнолгтнього.

 

Розуміння соціального контексту: розумiння важливості, пріоритетності та першочерговості провадженнь щодо неповнолітніх; прийняття справедливого, законного, обгрунтованого i вмотивованого належним чином рiшення необхiдного й достатнього для виправлення i перевиховання неповнолгтнього.

 

Навчання буде проводитися  в приміщенні Харківського регіонального відділення Національної школи суддів України за адресою:  м. Харків, майдан Героїв Небесної Сотні, 36.

 

  Прес-служба суду