flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суддя Калиновська Л.В. та керівник апарату суду Думнова А.В. візьмуть участь у семінарсьських заняттях щодо «Особливості спілкування з особами з інтелектуальними та психічними порушеннями»

24 січня 2019, 14:18

Харківським регіональним відділенням Національної школи суддів України спільно з громадською організацією «Правозахисна організація «Права людини» в рамках проекту «Розробка та апробація навчального курсу для суддів та працівників апарату суду щодо особливостей спілкування з особами з інтелектуальними та психічними порушеннями», який здійснюється за підтримки Агенства США з міжнародного розвитку (USAID) в рамках Програми «Нове правосуддя» будуть проведені заняття на тему: «Особливості спілкування з особами з інтелектуальними та психічними порушеннями».

Заняття відбудуться:

  • Для працівників апарату 28.01.2019 з 09.30 до 17.20
  • Для суддів 29.01.2019 з 09.30 до 14.00

 

Місце проведення заходу -  м.Харків, вул. Садова, 4, готель Reikartz Харків, зал «Садовий».

Участь у даному заході будуть брати:

  • 01.19 - керівник апарату суду Думнова Анна Володимирівна
  • 01.19 - суддя Дергачівського районного суду Харківської області  - Калиновська Лоліта Віталіївна.

Лекції, які плануються бути висвітленими: «Теорія інвалідності та моделі інвалідності», «Права людей з інтелектуальними та психо-соціальними порушеннями в стандартах ООН та Ради Європи», Ситуація в Україні на прикладі аналітичного дослідження «Моніторинговий звіт: Аналіз судової практики розгляду справ про визнання фізичної особи недієздатною», «Комунікація з особами з психічними порушеннями. Комунікація з особами з інтелектуальними порушеннями», «Поради щодо спілкування з особами з інтелектуальними порушеннями», «Спрощена мова».

 Прес-служба суду