flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Проведено семінар з працівниками апарату суду на тему “Українське ділове мовлення. Мистецтво правового письма”

18 жовтня 2019, 15:14

       18 жовтня 2019 року керівником апарату Дергачівського районного суду Харківської області Думновою А.В. проведено семінар для працівників апарату суду на тему “Українське ділове мовлення. Мистецтво правового письма”.

       Семінар проведено в режимі  інтерактивної лекції із використанням презентацій Power Point на тему: «Вимоги до оформлення документів та мовні особливості судово-процесуальних документів».

       До уваги слухачів семінару були представлені граматичні структури мови судочинства у вигляді порівняльних таблиць на слайдах.

       Крім того, звернуто увагу на типові помилки вживання деяких слів, сполучень слів та словосполучень.

       Обговорення правил уживання мовних конструкцій викликали у слухачів зацікавленість і активну дискусію.

   По закінченню семінару Анна Володимирівна нагадала про можливості інтернет-ресурсів, що можуть бути використані як інформаційно-довідкові системи в щоденному робочому процесі. На навчальних сайтах знаходяться різноманітні вправи та завдання, якими можна скористатися для формування навичок основних видів мовленнєвої діяльності (говоріння, читання, письма, аудіювання). Інформаційні Інтернет джерела містять багато видів текстів та творчих завдань задля урізноманітнення свого навчального процесу. Також керівником апарату продемонстровано навчально-практичний посібник «Українська мова в судово-процесуальній сфері» редакції юридичних видань «Правова Єдність» Національної школи суддів України.

       Робота семінару  була насиченою та цікавою. Корисний досвід, набутий під час заходу, працівники зможуть використовувати у своїй професійній діяльності.

 

                                                    

 

 Прес-служба суду