flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Проведено тренінг для майбутніх випускників в рамках Всеукраїнського тижня права

13 грудня 2019, 09:43

         12.12.19 до  Дергачівського районного суду Харківської області завітали учні старших класів Комунального закладу "Дергачівський ліцей № 2" Дергачівської районної ради Харківської області разом з викладачами Дорофєєвим Олександром Степановичем та Кіяшком Дмитром Олександровичем.

 

          Даний захід проведено з метою ознайомлення з роботою суду,  досягнення професійної орієнтації молоді у майбутньому, підвищення загального рівня правової культури та вдосконалення системи правової освіти населення, набуття молоддю необхідного рівня правових знань, формування у них поваги до права  та з метою формування позитивного іміджу суду зокрема та судової системи в цілому.

          Програма проведення «Дня відкритих дверей» включала в себе екскурсію будівлею суду, огляд робочих кабінетів, залів судових засідань, інформаційних стендів. Ознайомлення  учнів з діяльністю суду, роботою суддів та працівниками апарату було представлено у форматах «Презентацій» Microsoft PowerPoint, відеофайлів,  доповідей суддів Дергачівського районного суду, найголовніше – лектори завжди чекали та спонукали молодь до зворотної комунікації, бо нам важлива реакція учасників подібних заходів на почуте, побачене, таким чином засвідчуючи про міру розуміння отриманої інфоромації, довіри до повідомлення, наскільки і як виклад матеріалу був засвоєний і чи погодилися присутні з повідомленнями.

            Суддею-спікером Болибоком Євгеном Анатолійовичем з відвідувачами була проведена інтерактивна співбесіда щодо діяльності суду,  в тому числі   загальний огляд теорії права, а також «Адміністративна, цивільна та кримінальна відповідальність неповнолітніх», розповідь про судові реформи та нововведення у законодавстві з питань судоустрою, озвучені універсальні мінімальні стандарти захисту прав дітей, захисту прав людини і основоположних свобод, що застосовуються в Україні, згадано норми Загальної декларації прав людини.

            Суддею були надані відповіді на усі питання, які виникали у молодого покоління.

            Тренер Національної школи суддів України суддя Дергачівського районного суду Харківської області Нечипоренко Інна Миколаївна провела для учнів семінарське заняття  «Явище домашнього насильства». Окрему увагу було приділено вкрай важливій та актуальній темі булінгу, його види, методи запобігання та протидії цьому явищу в шкільному середовищі. Інтерактивний метод викладу основного матеріалу тематики був представлений у вигляді «Презентації» Microsoft PowerPoint та нарізок відеофайлів, що викликало у молоді співчуття та позитивні емоції.

   

       Учні охоче взяли участь у запропонованій вікторині, яка виявилась повчальною  у їхньому повсякденному житті. Учасники були вкрай вдячні доповідачу.

  

Підсумовуючи викладене, судді побажали учням успіхів у навчанні та вихованні правосвідомості, наснаги в здобутті нових знань, успішного вибору життєвого шляху та повної реалізації своїх можливостей.

Не залишилося невідміченим нашими викладачами під час заходу також ерудованість у знаннях з права двох юнаків це Гарбузов Олександр та Кулик Артем.

На останок старшокласникам було запропоновано поділитися враженнями від особистого знайомства з роботою суду пройшовши анонімне анкетування, яке було запропоноване з метою отримання інформації щодо зацікавленості молоді у роботі суду, для можливості подальшого формування планів підготовки майбутніх подібних заходів.

Наприкінці проведеного заходу дітям були запропоновані смаколики.

 Для дітей цей захід був не тільки ознайомчим,  але й повчальним у їхньому майбутньому житті, та справив незабутнє враження. Зустріч вийшла цікавою та змістовною.

      Прес-служба суду