flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Засуджено особу за участь у не передбачених законом воєнізованих формуваннях для підтримання влади незаконної самопроголошеної «ДНР»

09 липня 2020, 14:14

        21 травня 2020 року Дергачівським районним судом Харківської області громадянину «А» було обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою за підозрою у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.260 КК України. Цього ж дня ухвалою суду накладено арешт на тимчасове вилучене майно, що було вилучене в ході огляду місця події щодо протиправної діяльності цього ж громадянина, а саме участі в не передбачених законом збройних формуваннях.

       Особу було затримано під час спроби потрапити на територію Російської Федерації на міжнарожному автомобільному пукті пропуску  «Гоптівка», який розташованийна території Дергачівського району Харківської області.

        07 липня 2020 року Дергачівським районним судом розглянуто кримінальне провадження у відношенні громадянина «А» та визнано винним у вчиненні злочину, передбаченого статтею ч.2 ст.260 КК України (Створення не передбачених законом збройних формувань або участь у їх діяльності), та призначено  покарання у вигляді 4 (чотирьох) років позбавлення волі без конфіскації майна.

        Судом встановлено, що громадянин «А» перебуваючи у м. Донецьку вступив до військової частини незаконного збройного формування самопроголошеної так званої «ДНР», - танкового батальйону міністерства оборони ДНР,  яка являлась організацією, що перебувала та здійснювала свою діяльність на тимчасово окупованій території Донецької області, не належала до жодного з легально існуючих воєнізованих формувань, мала організаційну структуру воєнізованого типу, характеризувалась наявністю єдиноначальності, підпорядкованості та дисципліни, з метою участі в діяльності такого формування, а саме виконання в інтересах такого формування дій, пов'язаних із здійсненням бойового чергування. Протягом серпня - листопада 2016 року, будучи у складі бойового розрахунку екіпажу танку Т-72, здійснював бойове чергування в районі села Стара - Михайлівка Петровського району Донецької областіт а виконував технічне обслуговування та керування танком.

        У судовому засіданні громадянин «А»  свою вину у скоєнні кримінального правопорушення визнав.

        Вищезазначений вирок суду не набрав законної сили та може бути оскаржений до Харківського апеляційного суду.

        З повним текстом вироку суду по кримінальному провадженню можна ознайомитися в Єдиному державному реєстрі судових рішень за ідентифікацією номера справи 619/3174/20, перейшовши за посиланням http://reestr.court.gov.ua/.

Інформація за даним фактом в соціальних мережах:

 

 

 

 

 

 Прес-служба суду