flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

За добровільне зайняття посади в незаконних правоохоронних органах створених на тимчасово окупованій території мешканцю селища Козача Лопань суд призначив покарання у виді 14 років позбавлення волі з конфіскацією особистого майна.

11 жовтня 2023, 16:39

09 жовтня 2023 року Дергачівським районним судом Харківської області ухвалено вирок відносно 40-річного мешканця селища Козача Лопань, за добровільне зайняття посади в незаконних правоохоронних органах створених на тимчасово окупованій території мешканцю (частина 7 статті 111-1 КК України).

Під час судового розгляду встановлено, що у громадина України, який перебував на території смт Козача Лопань Харківського району Харківської області, у період часу протягом травня 2022 року, більш точна дата та час в ході досудового розслідування не встановлено, виник злочинний умисел, направлений на добровільне зайняття громадянином України посади у незаконних правоохоронних органах, створених на тимчасово окупованій території, а саме зайнятті посади тимчасово виконуючого обов’язків дільничного інспектора так званого «Територіального відділу міліції смт Козача Лопань».

На стадії судового розгляду обвинувачений викликався шляхом публікування повісток про виклик у засобах масової інформації загальнодержавної сфери розповсюдження - газеті «Урядовий кур`єр», а також шляхом публікування повісток на вебсайті Дергачівського районного суду Харківської області.

Допитати обвинуваченого в судовому засіданні не вдалося, така як він не з’являлвся до суду. І кримінальне провадження було розглянуто, відповідно до вимог чинного законодавства, у спеціальному судовому провадженні за відсутності обвинуваченого.

Під час судового  розгляду вина обвинуваченого в скоєні вищезазначеного злочину доведена сукупністю доказів, які були досліджені в суді.

Вироком суду обвинуваченого визнано винуватим у пред’явленому обвинуваченні у вчиненні злочину, передбаченого ч. 7 ст. 111-1 КК України та призначено йому  покарання у виді 14 (чотирнадцяти) років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади в правоохоронних органах України, органах державної влади, державного управління, місцевого самоврядування, в органах, що  надають публічні послуги, пов’язаних з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій, на строк 15 (п’ятнадцять) років, з конфіскацією майна, яке є його особистою власністю.

Вирок не набрав законної сили та може бути оскаржений у встановлений законом строк, шляхом подання апеляційної скарги до Харківського апеляційного суду.

З повним текстом вироку по кримінальному провадженню можна ознайомитися в Єдиному державному реєстрі судових рішень за прямим посиланням:

https://reyestr.court.gov.ua/Review/114002425