flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

В Дергачівському районі жінка ледь не позбавила життя власного чоловіка

11 жовтня 2017, 10:22

Підозрювану за вчинення замаху на вбивство 35-річну жительку селища взято під варту.

         9 жовтня 2017 року слідчим суддею Дергачівського районного суду Харківської області Болибоком Є.А. у відкритому судовому засіданні  розглянуто клопотання старшого слідчого Дергачівського відділу поліції про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою до особи «N», підозрюваної у вчиненні злочину, передбаченого ч.2 ст.15 ч.1 ст.115 КК України.

         Суд встановив, що 07 жовтня 2017 року приблизно о 12 годині особа «N» знаходячись у приміщенні літньої кухні, разом із чоловіком та другом чоловіка вживали алкогольні напої та спілкувалися. У ході спілкування між подружжям  виникла сварка під час якої дружина схопила правою рукою зі столу кухонний ніж, з білою рукояткою, яким нанесла один удар своєму чоловікові в грудну клітину зліва, в область серця, спричинивши при цьому тілесні ушкодження у вигляді проникаючої колото-різаної рани грудної клітини зліва з пошкодженням підключичної вени.

          В наслідок вищевказаних дій її чоловік не помер, а був госпіталізований до Інституту загальної та невідкладної хірургії НАМН України, де останньому надано необхідну медичну допомогу.

           У судовому засіданні підозрювана «N» підтвердила фактичні обставини справи, просила застосувати до неї більш м’який запобіжний захід, не пов'язаний з триманням під вартою, оскільки у неї на утриманні знаходиться батько, який є інвалідом, та неповнолітня донька. До того вона дуже любить свого чоловіка та хоче йому допомогти і підтримати.

          Судом розглядалась можливість застосування більш м'якого запобіжного заходу, проте слідчий суддя дійшов висновку, що застосування більш м'якого запобіжного заходу, буде недостатнім для запобігання ризикам: переховування від суду, знищення речей, які мають істотне значення та незаконного впливу на потерпілого та свідків.

         Слідчий суддя застосував до підозрюваної «N»  запобіжний захід у вигляді тримання під вартою у Державній установі «Харківська установа виконання покарань (№27)» до 04 грудня 2017 року.

 

 

                                                                                                                                            Прес-служба суду